Caroline Copers, algemeen secretaris Vlaams ABVV.
Opinie, Nieuws, Milieu, België, ABVV, Caroline Copers, Vakbondsactie, Ggo, Wetteren, Aardappelproces, Actievoeren - Caroline Copers

Caroline Copers steunt de beklaagden in het aardappelproces

Na de actie rond de GGO-aardappelen in Wetteren staan 11 actievoerders terecht, onder wie gewezen KU Leuven-onderzoekster Barbara Van Dyck. De zitting van het proces hervat op 15 januari 2013. Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV, steunt de beklaagden.

vrijdag 11 januari 2013 18:10
Spread the love

Ik wil mijn persoonlijke steun betuigen aan de 11 beklaagden. Vakbondsmensen hebben rechten afgedwongen, zoals het stakingsrecht, maar ervaren nog dagelijks hoe broos het is om actie te voeren.

Ik hoef maar te verwijzen naar het optreden van gerechtsdeurwaarders tegen stakerspiketten, na een eenzijdig verzoekschrift van werkgevers. Als weldenkend mens maak ik me ernstig zorgen over het repressieve discours van bepaalde politici en opiniemakers met betrekking tot deze symbolische actie.

De democratie heeft er alle belang bij dat maatschappelijke groepen cruciale thema’s – zoals duurzame landbouw – onder de aandacht brengen en zo op de politieke agenda kunnen zetten. Ik hoop dat het gerecht bij zijn uitspraak hiermee rekening houdt.

Caroline Copers

Caroline Copers is algemeen secretaris van het Vlaams ABVV.

take down
the paywall
steun ons nu!