Beste Siegfried Bracke, graag wat bijkomende uitleg…

Beste Siegfried Bracke, graag wat bijkomende uitleg…

zondag 6 januari 2013 12:55
Spread the love

“Ik ben blij met elke Vlaams Belanger die N-VA vervoegt” (interview van Siegfried Bracke in La Libre). Reden: “Ik ben ervan overtuigd dat je een tweede kans moet geven aan mensen, dat ze het recht hebben van mening en van politieke overtuiging te veranderen.” Als voorwaarde stelt Siegfried Bracke, als men de media mag geloven, dat de VB-er in kwestie zich niet antidemocratisch mag hebben uitgelaten of belangrijke functies in de partij heeft bezet. Voor anderen staat de deur open, aldus Bracke.

We mogen dus aannemen dat Siegfried Bracke zich tegen de toetreding van Jurgen Ceder verzet heeft. Klopt dit? En wat met Karim Van Overmeire? Moeten we aannemen dat Siegfried Bracke zich ook tegen diens toetreding verzet heeft en zich dus nog steeds diep ongelukkig voelt omdat Van Overmeire op voordracht van zijn partij Schepen van Vlaamse zaken is geworden? Misschien kan Siegfried Bracke – eventueel via “interview interposé” – laten weten wat hij hierover denkt? Want ik kan me niet voorstellen dat hij hierover geen mening heeft. Of heeft de heer Van Overmeire nooit een belangrijke functie bij VB uitgeoefend? Wie dan wel? Enkel Vanhecke, Annemans en Dewinter? Wat wordt bedoeld met “een belangrijke functie”?

Ik geef toe dat het allemaal niet zo eenvoudig is… maar van iemand die naar eigen zeggen altijd op de grootste duidelijkheid gesteld is, mag iets meer duidelijkheid verwacht worden.

 

take down
the paywall
steun ons nu!