Reportage, Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Burgeroorlog Syrië, Centrum voor Vrede en Eenheid, Internationale Dag voor de Vrede, Gemeenschap Sant'Egidio -

Nieuwjaarswandeling voor vrede in Antwerpen

Op Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari 2013, organiseerde de Gemeenschap van Sant’Egidio een wandeling voor vrede in Antwerpen. Opdat 2013 een jaar van vrede zou zijn in de stad en in de wereld. Men vertrok aan het Oorlogsmonument in het Stadspark. Van daar ging het naar de Handschoenmarkt voor de O.-L.-Vrouwekathedraal waar enkele pakkende toespraken werden gehouden.

woensdag 2 januari 2013 11:06
Spread the love

De deelnemers droegen de bordjes mee van 19 gebieden in de wereld waar een gewapend conflict woedt. Dat zijn in alfabetische volgorde: Afghanistan, Birma, Casamance in Senegal, Centraal-Afrikaanse Republiek, Colombia, Eritrea, Ethiopië, Irak,  Kashmir (India), Mali, Nigeria, Noord-Kivu (DR Congo), Pakistan, Sudan, Syrië, Somalië, Israël – Palestina en Zuid-Sudan.

De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Die komen samen voor het gebed en knopen vriendschappen aan met de armsten van de eigen stad. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en voor de vreedzame oplossing van conflicten.
 

take down
the paywall
steun ons nu!