Wat een hoop gezever, altijd gedoe met Dewever!

Wat een hoop gezever, altijd gedoe met Dewever!

vrijdag 28 december 2012 18:49
Spread the love

Intellectuelen met gezond verstand laten zich mediagewijs afknallen en kleineren door een klojo aan wiens lippen arm Vlaanderen hangt. De Standaard, De Morgen, de mainstream media.. Hopeloze en gewillige slachtoffers van watzedenkendathetvolkwilhoren of watkrantenverkoopt. Ik ga toch voor de DT-fout, Walter. De leerkrachten Nederlands reageren verbouwereerd op fauna en internetfora.

Wat betreft Prof. Lieven De Cauter: als je als mens met gezond verstand geconfronteerd wordt met complete bullshit, hoe kan je dan reageren? “Wat is hiermee bereikt?” vraagt de commentator. Het is de opflakkering van een tegenbeweging, die groter en groter moet worden, merde quoi. Het gebrek aan intelligente berichtgeving, het overspoelen van de media door pseudo-denkers en commentatoren (niet dat er een verschil merkbaar is met krantenredacteurs of journalisten) wordt echt overdreven onrustwekkend.

Hoe kan je reageren, als je merkt dat mensen de meest domme samenraapsels van een foute ideologie verkondigen.. en overmate van gelijk krijgen van een meerderheid centrumlinksrechtse bangelingen? Om eerlijk te zijn : “Fuck You” lijkt me nog heel beleefd. En ik hoop dat dit nog maar een begin is. De polemiek niet uit de weg gaan. Artiesten, intellectuelen, schrijvers, Jan met de pet vol gezond verstand : vecht, scheld, verwond! We lost a battle but the war they should never win. 

Over Dewever : “A stupid man’s report of what a clever man says can never be accurate, because he unconsciously translates what he hears into something he can understand.” Maar spijtig genoeg.. “Our great democracies still tend to think that a stupid man is more likely to be honest than a clever man.” (Bertrand Russell)

En nog eentje om het af te leren :
Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
Het fascisme is extreem nationalistisch.
Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

Maar het fascisme, dat was iets van de jaren dertig, n’est-ce pas.

Say no more, nudge nudge.

//

NB: Dit is mijn persoonlijke opinie, zoals terug te vinden op www.brusselslastweek.blogspot.be.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!