Top 30 van onze meest gelezen artikels van 2012: plaatsen 21 tot 30
Nieuws, Wereld, België, De Wereld Morgen -

Top 30 van onze meest gelezen artikels van 2012: plaatsen 21 tot 30

Jij, beste bezoeker/lezer/kijker, hebt van 2012 weer een succesjaar gemaakt voor DeWereldMorgen.be. Wat lazen jullie het meest? Welke thema's interesseren je? Graag geven we de top-30 van onze meest gelezen artikels van het voorbije jaar, vandaag 26 december de plaatsen 21-30. Donderdag 27 december volgen de toppers van 11 tot 20 en vrijdag 28 december dan de top-tien!

woensdag 26 december 2012 07:55
Spread the love

Er valt heel wat interessants af te leiden uit die top-30. Welke tendenzen, welke onderwerpen kregen je belangstelling, je komt het allemaal te weten bij de publicatie van onze top-tien.

Waarin maakt DeWereldMorgen.be het verschil met de andere media? Voorlopig laten we je nog een beetje raden. Hoewel, je zal zelf al wel een idee hebben waar het naartoe gaat.

Hierbij geven we je al onze hits van plaats 21 tot en met 30. Overloop ze rustig, misschien zit er eentje bij die je nog eens wil herlezen. En ja, reacties op deze artikels zijn nog altijd welkom.

Hebben jullie verder nog suggesties, kritiek, vragen, laat het ons weten. Wij leren graag bij.

Nog veel leesgenot. Prettige feestdagen.

De redactie

Hier vind je 21-30 nog eens op een rij:

21 – De Grote Meneer Muffin Show – klik hier  “Als de Muffinman wordt vrijgesproken dreigt er een gevaar voor de maatschappij”, meent de advocaat-generaal, de vertegenwoordiger van het openbaar ministerie. “Niet de versheidsdatum van muffins is het discussiepunt maar wel de houdbaarheidsdatum van deze wereldvreemde magistraten,” schrijft gerechtsjournaliste Saskia Van Nieuwenhove.  Lees meer …

22 Rellen in Molenbeek: een verslag van op het terras van De Walvisklik hier Het was een hallucinant beeld. De terrasjes van de Walvis en het nieuwe café aan de overkant zaten aardig vol. Vanachter hun eerste glas van het weekend konden de caféhangers zien hoe hooguit vijftien kinderen stenen gooiden naar een rij robocops die de brug tussen de hippe Dansaertwijk en Molenbeek hadden afgesloten. Lees meer …

23 –  Het regime De Wever: Jan Blommaert over het bestuursakkoord voor Antwerpenklik hier  Op 10 december 2012 stelde de Antwerpse coalitie eindelijk zijn bestuursakkoord voor. Het werd een media-event van formaat, want hier kwam ‘de kracht van verandering’ weer. Wie het akkoord leest, merkt echter nauwelijks verandering. Lees meer …

24Seksisme is géén probleem van ‘de anderen’klik hier   Iedereen die een zus, vriendinnen of gewoon kennissen heeft in Brussel kent het probleem. In bepaalde straten van de hoofdstad is het niet prettig om rond te lopen als je een vrouw bent. Een artikel over de spraakmakende documentaire. Lees meer …

25We lopen de tsunami tegemoet: over het einde van de groei – klik hier  De these van Richard Heinberg is kort en kernachtig: het is gedaan met de economische groei zoals we die gekend hebben, hoog tijd om ons aan te passen. Vandaar de titel van zijn boek ‘Het einde van de groei’. Lees meer …

26‘Badboot’ Antwerpen – Provocatie van gewone mensen – klik hier De Badboot is een drijvend openluchtzwembad voor maximum 149 personen. Het is een privé-initiatief waar de overheid verspreid over tien jaar 1,5 miljoen euro insteekt. Voor wie? Lees meer …

27Over SKEPP, of wanneer wetenschap een ideologie wordt – klik hier Als u op deze pagina terechtgekomen bent, dan wil dat waarschijnlijk zeggen dat u bekend bent met SKEPP, de Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale. In principe lijkt het een goeie zaak dat er zoiets als SKEPP bestaat.  Lees meer …

28.Waarom het geen goed idee is dat ‘Kony 2012’ oproept om Kony uit te schakelen – klik hier  Voorbije week kreeg de Oegandese rebellenleider Joseph Kony (LRA) wereldwijd bijzonder veel aandacht door het propagandafilmpje ‘Kony 2012’. Het filmpje is niet alleen ronduit paternalistisch, het maakt een karikatuur van een complexe zaak en dient heel andere belangen dan de vermeende ‘humanitaire’.   Lees meer …

29Rik Pinxten bespreekt ‘N-VA. Analyse van een politieke ideologie’ van Ico Maly – klik hier Dit lijvige boek komt op tijd of misschien iets te laat. Na de wetenschappelijke analyses van fenomenen als Pim Fortuyn, het Vlaams Belang, de Wilders-acties en andere recente rechtse initiatieven, beschikken we nu over de eerste grondige studie van de N-VA en haar leider, Bart De Wever.  Lees meer …

30. Het goddelijke monster & de atomaschriftjes – klik hier Hoe u ook denkt over ‘Het goddelijke monster’, dat de dialogen slecht geschreven zijn, de tv-serie best te pruimen is of het West-Vlaams slecht gesproken, boek en serie zijn – anders dan de bewering door de auteur dat elke gelijkenis met bestaande personen en gebeurtenissen op toeval berust – wel degelijk geïnspireerd door de schandalen uit de periode 1970-1996.  Lees meer …

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!