Kerstmis is ook: vervolg Bush, Blair, Obama en bondgenoten voor oorlogsmisdaden
Opinie, Nieuws, Wereld, Politiek, België, Afghanistan, Libië, Irak, Syrië, Internationaal Strafhof, Oorlogsmisdaden, Barack Obama, Tony Blair, George W. Bush -

Kerstmis is ook: vervolg Bush, Blair, Obama en bondgenoten voor oorlogsmisdaden

Oorlogsmisdadigers George W. Bush en 'bekeerling' Tony Blair werden in april 2003 voor het leven verbannen uit de Geboortekerk in Bethlehem, geboorteplaats van Jezus Christus. Dit verbod moet worden uitgebreid tot andere westerse leiders onder wie president Barack Obama, die illegale en criminele oorlogen voeren tegen de volkeren van Libië en Syrië. Moge de Geest van Kerstmis een aansporing zijn om 'oorlog' te criminaliseren.

woensdag 26 december 2012 21:03
Spread the love

Van Bethlehem 2003 …

Oorlogsmisdadigers George W. Bush en ‘bekeerling’ Tony Blair werden in april 2003 verbannen voor het leven uit de Geboortekerk in Bethlehem, alom beschouwd als de geboorteplaats van Jezus Christus. Het verbod werd aangekondigd op het hoogtepunt van de Amerikaanse geallieerde bombardementen tijdens de illegale invasie van Irak.

“Het heiligdom Bethlehem gaf een sterk signaal zondag [april 2003] tegen de inval in Irak, toen aan de Amerikaanse president George W. Bush, Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld, de Britse premier Tony Blair en de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw een levenslang verbod werd opgelegd om de Geboortekerk te betreden, vanwege hun “agressieve oorlog tegen Irak”.

“De priester in de Kerk van de Geboorte heeft het volste recht om Bush en zijn aanhangers de toegang tot de kerk te ontzeggen omdat ze de leer van Christus hebben ontsierd. Hun aanwezigheid in de kerk zou deze plaats ontheiligen. Bush’ handen zijn immers doordrenkt met het bloed van onschuldige slachtoffers, vertelde de lokale Grieks-orthodoxe priester Karmash in april 2003 aan de krant The Jordan Times.

Hij ging verder met te zeggen dat hij vond dat deze ban niet genoeg was. “Ze verdienen een nog veel zwaardere straf om de wortels van dit kwaad uit te roeien”, riep hij uit. De opperpriester van de Geboortekerk, vader Panaritius, zei toen tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Grieks-orthodoxe gemeenschap in Bethlehem dat Bush, Rumsfeld, Blair en Straw “oorlogsmisdadigers en kindermoordenaars zijn die voor altijd zullen worden verbannen uit deze kerk!”

Vader Panaritius verklaarde dit publiekelijk tijdens een massale protestdemonstratie georganiseerd door orthodoxe gemeenschappen aan de voorkant van de Geboortekerk. “Ze zijn oorlogsmisdadigers en kindermoordenaars. Daarom heeft de Geboortekerk besloten om ze de toegang tot dit heiligdom te verbieden voor altijd”, aldus de priester.

Er zijn geen aanwijzingen dat dit verbod voor de oorlogsmisdadigers Bush, Blair en anderen sindsdien is ingetrokken.

… naar Bethlehem 2012

Dit verbod moet nu worden uitgebreid tot een aantal andere westerse leiders onder wie president Barack Obama, die in de loop van hun mandaat illegale en criminele oorlogen hebben gevoerd tegen de volkeren van Libië en Syrië. Onze leiders hier hebben ook bloed aan de handen wegens de deelname van het Belgische leger aan de oorlogsmissies in Afghanistan en Libië.

In november 2011 heeft het Kuala Lumpur Oorlogstribunaal de voormalige Amerikaanse president George W. Bush en de voormalige Britse premier Tony Blair schuldig bevonden aan “misdaden tegen de vrede”. “De vijf rechters van dit Tribunaal besloten unaniem dat Bush en Blair schuldig waren aan genocide en misdaden tegen de vrede en de menselijkheid toen ze Irak binnenvielen in 2003 in flagrante schending van het internationaal recht.”

Die aanklacht was gebaseerd op getuigenissen, en verslagen van de Kuala Lumpur War Crimes Commission (KLWCC)

Moge de geest van Kerstmis een aansporing zijn om oorlogen te criminaliseren en oorlogsmisdadigers voor het gerecht te brengen.

take down
the paywall
steun ons nu!