Hotel Globe Aroma -

Hotel Globe Aroma: Conte Morlaye

Hotel Globe Aroma: Conte Morlaye
vrijdag 21 december 2012 17:50

De Brusselse sociaal-artistieke organisatie Globe Aroma vierde op 30 nov, 1 & 2 december haar 10 jarig bestaan.

Naast de artistieke wijkprojecten, het participatieproject De Cultuurlijn voor asielzoekers/bewoners van het Klein Kasteeltje, onthaalt Globe Aroma sinds 10 jaar muzikanten en beeldende kunstenaars die hun land ontvlucht zijn.  Deze kunstenaars konden dagelijks bij Globe Aroma terecht met al hun kleine en grote vragen en ontmoetten er andere kunstenaars. Ze vonden er een creatieplek, kansen om hun werk tentoon te stellen en om nieuwe artistieke uitdagingen aan te gaan bij Globe Aroma of partnerorganisaties.

Ter gelegenheid van 10Y Globe Aroma in de Beursschouwburg, werd de tentoonstelling ‘Hotel Globe Aroma’ gecreëerd.

Een tentoonstelling waar videoportretten van kunstenaars gecombineerd werd met hun beeldend werk. Zo kwam je als bezoeker oog in oog te staan met 25 kunstenaars van verschillende origine, met uiteenlopende artistieke opleidingen en diverse artistieke ambities. Deze portretten vertellen veel over de kracht en rijkdom van de diversiteit in ons land, in ons kunstenlandschap. Ze vertellen veel over de kunstenaar ….over de mens.

take down
the paywall
steun ons nu!