Indiase hoofdstad New Delhi overweegt dieselverbod
Nieuws, Economie, Milieu, Klimaatverandering, India, Opwarming van de aarde, Diesel -

Indiase hoofdstad New Delhi overweegt dieselverbod

BRUSSEL — Het Indiase milieuagentschap raadt de overheid van New Delhi aan om dieselvoertuigen te verbieden in de stad. Dat is volgens het agentschap nodig om de smog te bestrijden.

donderdag 20 december 2012 21:54
Spread the love

De Indiase minister van Leefmilieu Jayanthi Natarajan meldde in de tweede week van december 2012 tijdens het vragenuurtje in het Indiase Lagerhuis: “Het EPCA (milieuagentschap van de Indiase overheid) stelt dat de voordelen van de overstap naar aardgas tenietgedaan worden door de groei van het aantal dieselvoertuigen, omdat die meer fijn stof en stikstofoxide uitstoten”, zei hij. “De EPCA stelt voor om het gebruik van dieselvoertuigen in de stad te verbieden.”In 2007 heeft het agentschap al een lijvig rapport uitgebracht over het groeiende aantal dieselauto’s in New Delhi.

Mobiliteitsprobleem

Delhi kampt met een enorm probleem op het vlak van mobiliteit en luchtkwaliteit. Onlangs nog werd bekend dat de stad er in het afgelopen jaar een half miljoen auto’s bijkreeg. De hoofdstad telt nu 7,5 miljoen geregistreerde voertuigen.

De overheid probeert de vervuiling te bestrijden door emissierichtlijnen op te leggen, de concentratie zwavel in benzine en diesel te verlagen en het gebruik van aardgas te stimuleren. Er wordt ook stevig ingezet op de uitbouw van het openbaar vervoer, maar dat vordert langzaam. De stad had zich voorgenomen om 11.000 bussen in te leggen tegen 2010, maar voorlopig rijden er nog maar 6.000 rond.

take down
the paywall
steun ons nu!