Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Eenzaamheid, StopArmoede.Nu, Buurtwerking, Sociaal isolement, Antwerpse Senioren -

Eenzaamheid in Antwerpen

ANTWERPEN - Eenzaamheid en sociaal isolement zijn een groot maatschappelijk probleem, zeker in een steeds meer individualiserende grootstad als Antwerpen. De cijfers zijn sprekend: 18,5 procent van de Antwerpse senioren voelt zich matig tot ernstig eenzaam. 40 procent van de ouderen in armoede leeft in sociaal isolement. Reden genoeg voor ‘StopArmoede.Nu’ om op 19 december aan de Antwerpse Wapper actie te voeren.

donderdag 20 december 2012 11:10
Spread the love

StopArmoede.Nu is een actieplatform dat in Antwerpen aan de politieke bel blijft trekken. Onze samenleving verdraagt geen groeiende kloof tussen arm en rijk. Dat onrecht aankaarten, pittige actie en politiek gesprek zijn de ingrediënten voor het platform.

StopArmoede.Nu vertegenwoordigt een aantal Antwerpse organisaties die samen beter werk willen maken van armoedebestrijding.

Zijn drie eisen naar het nieuw stadsbestuur:

1. Bestrijden van eenzaamheid en armoede doe je in de buurt.   
Investeer in de kwaliteit van elke buurt met voldoende ontmoetingsruimten op wandelafstand en goed bereikbaar. Waar nu geen of onvoldoende accommodatie is, moet geïnvesteerd worden in geschikte ontmoetingsplaatsen die uitnodigen om te ‘buurten’.

2. Bestrijden van eenzaamheid en armoede doe je niet in één dag.      
Continuiteit van zinvolle projecten is cruciaal in de bestrijding van sociaal sociaal isolement, eenzaamheid en armoede. Samenwerking wordt vaak gehinderd door korte projecten die duurzame contacten niet mogelijk maken.

3. Bestrijden van eenzaamheid en armoede doe je niet alleen.  
Investeer in vrijwillige en professionele buurtwerkers, groepswerkers en wijknetmedewerkers die deskundig zijn in het opsporen en aanpakken van eenzaamheid.

take down
the paywall
steun ons nu!