Nieuws, Samenleving, Migratie, Masereelfonds, Iedereen migrant, Bon, FMDO, CDF, Iedereen migrant feature -

Iedereen migrant

Iedereen migrant
maandag 17 december 2012 16:47

Migratie is van alle tijden. Al duizenden jaren vóór ontdekkingsreizigers de oceanen afschuimden, trokken onze prehistorische voorouders de wereld rond. Dat mensen echter hun recht om te migreren gebruiken, wordt hen niet altijd in dank afgenomen.

Het project ‘Iedereen migrant’ beoogt een discussie teweeg te brengen over migratie. Waarom migreren mensen? Hoe worden ze onthaald in hun gastland? Wat moet een migrant weten van z’n gastland om een succesvol parcours af te leggen? En voelen ze zich er ook thuis?

‘Iedereen migrant’ is een project van het Brussels Onthaalbureau voor Nieuwkomers (BON), CDF vzw, FMDO en het Masereelfonds.

Met de steun van Federaal Impulsfonds voor Migranten

Langere interviews vind je op volgende pagina: www.dewereldmorgen.be/iedereenmigrant

take down
the paywall
steun ons nu!