Reportage, Nieuws, Afrika, Politiek, Revolutie, Tunesië, Sidi Bouzid, Mohamed Bouazizi, Arabische lente, 17 december 2010, Abdelbasset Khadraoui, Houssein Naji, El Maknassy -

Abdelbasset Khadraoui en Houssein Naji twee martelaren van de revolutie in Tunesië

SIDI BOUZID - Natuurlijk was er de zelfverbranding van Mohamed Bouazizi die op 17 december 2010 aan de basis lag van de Tunesische revolutie. Twee jaar later herdenkt Tunesië zijn martelaren. Want er waren ook veel andere, onbekende martelaren van deze sombere dagen in de geschiedenis van Tunesië.

maandag 17 december 2012 15:55
Spread the love

De ene martelaar was afkomstig uit El Maknassy, de andere uit Sidi Bouzid, twee stadjes in het verarmde centrum van Tunesië, waar ze ook werden begraven.

Twee jaar na hun dood werden ze door hun families herdacht op een zonnige winterdag in het midden van december 2012. We gingen mee om hun strijd voor de democratisering van hun land te herdenken. Ze verdienen beiden respect, net als Mohamed Bouazizi, de eerste martelaar van wat de Arabische lente zou worden.

Abdelbasset Khadraoui (°1987) werd op 27 februari 2011 in Tunis door de politie doodgeschoten. Houssein Naji (°1986) werd op 22 december 2010 door de politie in Sidi Bouzid geslagen. Hij probeerde te vluchten door op een elektriciteitspaal te klimmen. Hij verloor zijn evenwicht en dat werd hem fataal.

Beiden zijn twee vergeten kinderen, onder de vele anderen, van de Revolutie in Tunesië.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157632259955347/show/

take down
the paywall
steun ons nu!