Nieuws, Economie, Politiek, België, Economische crisis, Financiële sector, Dexia, Watmet, Bankwezen, Ikke ikke ikke en de rest kan stikken-debat, Ikke debatten -

Toekomst financiële sector – 1ste ikke ikke ikke debat VIDEO

Toekomst financiële sector – 1ste ikke ikke ikke debat VIDEO
dinsdag 11 december 2012 19:45

Opgelet – het eigenlijke debat begint op minuut 7 van de video, pas dan is de klank ook goed hoorbaar

Op 3 december vond het ‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’-debat plaats in Antwerpen. Dit eerste debat – in een reeks van vier over de spanning tussen het publiek en het privé belang – richtte zich op onze grootbanken. Nu de door hen veroorzaakte crisis over heel Europa voelbaar is, dringt zich terecht de vraag op: is geld niet te belangrijk om aan bankiers over te laten?

U kan hier het volledige debat bekijken.

Het eerste ‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’-debat werd gevoerd door Pia Desmet (federaal secretaris van vakbond ABVV-BBTK), Koen Schoors (econoom, UGent & Itinera) en Bernhard Ardaen (ex-werknemer Dexia en auteur van het boek ‘Tijdbom Dexia. De inside story’).
Het gesprek werd gemodereerd door Dirk Barrez (DeWereldMorgen.be) en factchecker was Christophe Callewaert (DeWereldMorgen.be).

take down
the paywall
steun ons nu!