Waarom komen mensen op straat in Caïro (ittihaadiyya)
Egypte, Caïro, Mohamed Morsi -

Waarom komen mensen op straat in Caïro (ittihaadiyya)

maandag 10 december 2012 16:03
Spread the love

Ik snap nooit waarom mensen eigenlijk op straat komen. Dikwijls zijn ze gewoon nieuwsgierig. Dan gebeurt er iets en worden ze minder onschuldig. Die gebeurtenis beïnvloedt hen en ze nemen een duidelijk standpunt in. De dag erop staan ze terug op straat.

De betogingen aan het presidentieel paleis zijn ondertussen al enkele dagen bezig en elke dag komen er mensen bij. Mensen die nooit hebben deelgenomen aan betogingen of manifestaties in vorige fasen van de revolutie. Vandaag stond het leger aan het paleis, maar ze lieten de betogers rustig begaan. Mensen kusten militairen hun handen en namen foto’s samen met hen.

Niemand die ik sprak wist wat de volgende stap zou zijn. Vandaag betogen, en dan? Maar één ding is zeker. Voor iedereen die er vanavond stond, moet Morsi vertrekken.

Vlak bij het presidentieel paleis vroeg ik een man wat er aan het gebeuren was en dit is wat hij antwoordde:

(audio als bijlage of luister op soundcloud: https://soundcloud.com/carlcappelle/at-the-palace)

take down
the paywall
steun ons nu!