Domme Bontjes in Knokke gesignaleerd
Knokke, Bont -

Domme Bontjes in Knokke gesignaleerd

maandag 10 december 2012 11:42
Spread the love

Knokke 8 december 2012– Vier activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back hebben in een compleet ordinaire outfit en foute make-up in de meest chique straten van Knokke – o.a.Lippenslaan, Zoutelaan, Kustlaan en het Van Bunnenplein-, als Domme Bontjes actie gevoerd tegen het dragen en verkopen van bont.

Domme Bontjes voelen zich als een magneet aangetrokken tot steden als Knokke, berucht om de vele flanerende bontdragers in het Zoute. De Domme Bontjes hebben door bovengenoemde straten geflaneerd in bont afkomstig van spijtoptanten en zowel bontdragers als bontverkopende winkels persoonlijk benaderd om hen te informeren over de wreedheden van de bontindustrie.

Bite Back ontving vele bontmeldingen uit Knokke van verontruste burgers. Het werd dan ook de hoogste tijd om de Domme Bontjes eens naar Knokke te sturen. Tegenwoordig is bont weer helemaal terug in de mode, vooral verwerkt in accessoires en in bontkragen.

Dit soort antibontacties blijven nodig om het publiek wakker te schudden en onverschillige bontdragers ‘een geweten te schoppen.’ Dit alles verliep helaas niet zonder slag of stoot. Ze zijn twee keer tegengehouden door de politie met het dreigement dat ze zouden worden opgepakt. Twee Bite Backers zijn geslagen en tegen de grond gegooid door een agressieve man. Dit alles heeft hun echter niet weerhouden om de actie gewoon door te zetten en tot sluitingstijd van de met bont beladen winkels hun stem te laten horen voor de dieren in de bontindustrie. 

Bite Back heeft zich altijd krachtig uitgesproken voor de dieren in de bontindustrie. Wereldwijd worden er elk jaar opnieuw meer dan 100 miljoen dieren gedood in de bontsector. Dieren zoals konijnen, nertsen, vossen en wasbeerhonden leiden een kort en ellendig leven in krappe, draadgazen kooien op speciale bontfokkerijen waar ze na een aantal maanden vergast of anaal geëlektrocuteerd worden.

Daarnaast worden er ook dieren zoals wasberen, coyotes, bevers en vossen met klemmen in het wild gevangen. Veel bont komt tegenwoordig goedkoop uit China waar men het niet zo nauw neemt met dierenwelzijn. Dieren worden daar ook wel levend gevild voor hun bont.

Meer informatie over bont is te vinden op de website: http://www.bontvrij.org

Bite Back

Als onderdeel van de internationale grassroots dierenrechtenbeweging is Bite Back uitgegroeid tot een krachtige stem voor onderdrukte dieren. Met gerichte campagnes zoals ‘Nadenken voor je Eet’, ‘Vis Wijzer, Vis Niet’, ‘Bontvrij’, ‘Voorwetenschap zonder dierproeven’, ‘Waardeloze Haantjes’, en ‘Voor Vermaak zonder Dieren’ in België en Nederland maken ze het publiek, de media en de politiek warm voor de belangen van dieren en bewegen hen om keuzes te maken die niet ten koste van dieren gaan.

Bite Back zetelt in de provinciale adviesraad voor dierenwelzijn in Belgisch Limburg en Benjamin Loison van Bite Back zetelt tevens in de dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad en is voorzitter van de werkgroep Eerste Optie Adoptie. 

Bite Back is aangesloten bij de International Anti Fur Coalition en de Seals of Nam Coalition. Voor de Waardeloze Haantjes campagne werken we samen met de NVV en stichting Melief.

Bite Back neemt dagelijks nationaal en internationaal stelling in tegen het gebruiken, misbruiken en doden van dieren, dieronvriendelijke initiatieven, tradities en beleid. Zowel individuele dierenmishandeling als grootschalig, maatschappelijk geaccepteerd gebruik krijgen hun aandacht. Daarnaast promoten ze een veganistische levenswijze, amusement zonder dieren en adoptie.

Bite Back heeft drie dieren financieel geadopteerd: varken Engel bij stichting Melief, exkermispony Sjakie bij stichting Manegepaarden Pensioenfonds en koe Melotte bij stichting DeLeemweg.

Meer informatie is te vinden op de website: http://www.biteback.org/

take down
the paywall
steun ons nu!