Verslag, Samenleving, Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Klank en lichtshow, Winter in Antwerpen., Pipototal, Schaatsen in Antwerpen -

Openingsspektakel voor De Winter van Antwerpen

ANTWERPEN - Na twee succesvolle jaren werd de Antwerpse lichtparade afgevoerd. Ter vervanging trok op zaterdagavond 8 december een grootse spektakelstoet door de binnenstad. De lichtparade wist de voorbije jaren nochtans veel volk naar de Antwerpse binnenstad te lokken. Toch wou de stad haar winterseizoen dit jaar op een andere manier openen. Met succes!

zondag 9 december 2012 11:45
Spread the love

 “Het is reeds de derde keer dat we de opening van de ‘Winter van Antwerpen’ koppelen aan een openingsspektakel”, zegt evenementenregisseur Peter Vindevogel. 

Rond 18 uur verzamelden acht paradewagens en een grote groep acteurs en muzikanten aan De Keyserlei, voor een show vol magische machines en bizarre figuren. Het Franse gezelschap Pipototal bracht een konvooi van bizarre en burleske karakters op de been. De figuren wisten zich op een wonderlijke manier te verplaatsen naar de Groenplaats. Daar stond een vijftien minuten durende vuurshow op het programma.

Rond 19.45 uur volgde opnieuw een mobiele act. De lichtgevende reuzenpop Dundu maakte daarna een wandelingetje naar de Suikerrui.

In dit verslag vind je verder nog enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!