Ghana bouwt grootste zonnecentrale van Afrika
Verslag, Nieuws, Afrika, Milieu, Ghana, Zonnecentrale -

Ghana bouwt grootste zonnecentrale van Afrika

BRUSSEL — Een Brits bedrijf bouwt in Ghana de grootste zonnecentrale van Afrika, goed voor een capaciteit van 155 megawatt en honderden lokale banen.

dinsdag 4 december 2012 15:47
Spread the love

Blue Energy, het bedrijf achter het project van 300 miljoen euro, wil al eind 2013 met de bouw van het zonnepark beginnen bij het dorpje Aiwiaso, in het westen van Ghana. Zodra een deel van het park klaar is, kan het aangesloten worden op het net.

Eens voltooid moeten 630.000 zonnepanelen een gezamenlijke capaciteit van 155 megawatt bereiken. Blue Energy maakt zich sterk dat de nieuwe centrale eind 2015 helemaal operationeel kan zijn.

Het project speelt een belangrijke rol in de ambitie van Ghana om tegen 2020 een tiende van zijn energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

Opsteker

Het nieuws is een opsteker voor de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen in noordelijk Afrika. Het continent heeft een enorm potentieel, vooral wat zonne-energie betreft, maar investeerders worden vaak afgeschrikt door instabiliteit, onaangepaste wetgeving en lage energieprijzen.

Onlangs nog kreeg de sector slecht nieuws toen technologiereuzen als Siemens en Bosch besloten zich terug te trekken uit Desertec, een grootschalig zonneproject in de Sahara .

take down
the paywall
steun ons nu!