Vanuit de tuin zie je het raam van de kamer waar het gebrand heeft.
Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Armoede, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Actualiteit, 't klooster -

Brand in ‘t Antwerps Klooster

De gevolgen van een brand gaan verder dan de materiële schade. De brand in 't Klooster heeft gevolgen voor de hele bewonersgroep. Gelukkig is er niemand gewond maar de bewoners verwachten dat ze het gebouw zullen moeten verlaten.

dinsdag 4 december 2012 15:18
Spread the love

Vorige vrijdag was het ‘Volxkeuken DeLuxe’; die moest wat geld opbrengen om de elektriciteitsrekening te betalen. Alles stond klaar en dan breekt er brand uit: weg volxkeuken, weg inkomsten om de elektriciteit te betalen. Alles wat maar enigszins kon uitgeschakeld worden (elektrisch), is uitgeschakeld. Toch draait de elektriciteitsmeter nog sneller dan vorig jaar. Toen deed hij vier seconden over één omwenteling; nu nog maar drie. Het is duidelijk dat sommigen zich nog steeds niet aan de regels houden. Zo is het dweilen met de kraan open.

Doordat de bewoners geen bezetters- of andere overeenkomst hebben, hebben ze geen vat op hun situatie. Niemand bepaalt wie er wel of niet mag wonen en de toestanden met sommige bewoners escaleren. Messen worden zelfs niet meer verstopt, maar openlijk gedragen.

Als ik de verhalen mag geloven dan lijkt het of er, buiten de groep waarmee ik contact heb, ook een Russische-Afrikaanse-maffia-achtige groep zit. Zo gedragen ze zich alleszins tegenover de bewoners.

Een bewoner vertelt dat iemand zonder enige reden geld eiste.
“You have to pay!”
“What do you want to do if I don’t pay? Do you want to kill me?”
“You first pay, then I’ll kill you!”

take down
the paywall
steun ons nu!