Nieuws, Antwerpen, Red Star -

Het Red Star Line Museum opent op 27 september 2013

In de loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, aan de Rijnkaai in Antwerpen, opent op 27 september 2013 het Red Star Line Museum.

zaterdag 1 december 2012 13:16
Spread the love

Met hun hele hebben en houden in enkele koffers nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot van Europa naar Amerika. De nieuwe wereld is het beloofde land voor wie zoekt naar geluk en een beter bestaan. Tussen 1873 en 1934 brengen oceaanstomers 2,6 miljoen avonturiers en gelukszoekers vanuit Antwerpen naar de overkant. De overtocht naar de VS en Canada begint voor heel veel mensen in de havenloods van de Red Star Line in Antwerpen.

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van miljoenen Europeanen die alles durven achterlaten en vertrekken, op zoek naar geluk en een beter leven. Het is een verhaal over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, over hoop en slapeloze nachten. De oude gebouwen van de scheepvaartmaatschappij maken al die emoties en verhalen voelbaar, tastbaar en zichtbaar.

Het Red Star Line Museum begraaft zich niet in het verleden. Migratie is van overal en van alle tijden. Dus ook vandaag, zeker in een havenstad. In het museum treed je in de voetsporen van mensen die je voorouders hadden kunnen zijn. Of die misschien ook zijn (mijn geval…).

De voorlopige oplevering van het gebouw is gepland voor het einde van de maand.
Begin januari start een volgende aannemer met de binnenrichting.
Op 1 februari begint tot slot ook de heraanleg van de Montevideostraat en van een gedeelte van de Rijnkaai.

Met volgende link kun je de evolutie volgen via bijna 700 beelden van de 10 laatste jaren (2003-2012)  rond de Red Star Line in Antwerpen:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157632140303529/show/

take down
the paywall
steun ons nu!