Nieuws, België, Milieu, Bond Beter Leefmilieu, Antwerpen, Recyclage, Actie Samenlevingsopbouw, Energie, wonen, Ecologisch bewustzijn, Ecoligisch leven -

Eerste ‘Repair Café’ in het EcoHuis geopend

We gooien met zijn allen te veel weg. Het Repair Café, een succesvol Nederlands initiatief dat draait rond repareren, komt nu ook naar Vlaanderen. Antwerpen beet de spits af op zaterdag 1 december. Die dag kon elke Antwerpenaar met zijn kapotte spullen terecht in het Antwerps EcoHuis. Er was gereedschap en materiaal aanwezig om reparaties uit te voeren en bezoekers kregen er ook deskundige reparatiehulp. Enkele sfeerbeelden.

zaterdag 1 december 2012 20:20
Spread the love

Je kon er leren hoe je zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed, alles kan.

Waarom een Repair Café? We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Maar veel mensen weten niet meer hoe je spullen herstelt.

Het Repair Café brengt daar verandering in en brengt mensen die spullen kunnen repareren samen met mensen die dat niet kunnen. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen zijn langer bruikbaar en moeten niet weggegooid worden.

Ook heel belangrijk: het Repair Café wil laten zien dat repareren leuk is en dikwijls niet zo moeilijk. En wie even moet wachten, kan dat doen met een kop koffie en een babbeltje met de andere bezoekers. Het Repair Café Antwerpen is een samenwerking met de Kringwinkel Antwerpen en Samenlevingsopbouw. Op zaterdag 2 februari 2013 volgt een tweede editie.

take down
the paywall
steun ons nu!