Samenleving, Betoging, Stampmedia, Liga voor Mensenrechten, Elsene, Brussel, Gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) -

‘GAS-boete! Nee, bedankt’

‘GAS-boete! Nee, bedankt’
vrijdag 30 november 2012 10:23

De Liga voor Mensenrechten organiseerde, samen met enkele Brusselse jeugdorganisaties en straathoekwerkers, op 28 november een protestactie tegen de GAS-boetes nabij het gemeentehuis van Elsene.

Met meer dan 6.000 GAS-boetes is Elsene in Vlaanderen alvast de koploper wat betreft het uitschrijven ervan. Na de recente studentenbetoging in Gent tracht de Liga voor Mensenrechten de GAS-boetes in de aandacht te houden. Het Gemeentelijke Administratief Sanctierecht is trouwens geen uniek Vlaams fenomeen, het heeft ook een Waalse tegenhanger: SAC.

Het collectief hoopt dat minister Milquet  bij de samenstelling van het nieuwe beleidsplan rekening houdt met zijn vele bezwaren. Met het voorstel voor een verlaging van de minimumleeftijd naar 12 jaar lijken vooral jongeren het te mogen ontgelden. Onder de protestanten waren ook talrijke politieke actievoerders aanwezig. Niettegenstaande hun vreedzaam protest worden zij dikwijls het slachtoffer van een Gemeentelijke Administratieve Sanctie.

© 2012 – StampMediaYves Torbeyns

take down
the paywall
steun ons nu!