Nieuws, België, Antwerpen, De lijn, Burgerparticipatie -

Reizigers en personeel betogen samen tegen besparingen op De Lijn in Antwerpen

Werknemers en gebruikers van De Lijn betoogden in Antwerpen samen tegen de besparingen. Door de besparingen op De Lijn is de dienstverlening fel achteruit gegaan. Reizigers zitten regelmatig in overvolle rijtuigen en zijn langer onderweg.

donderdag 29 november 2012 08:17
Spread the love

Honderden vakbondsmensen, reizigers en politieke partijen wandelden woensdag naar de directiezetel van De Lijn op de Antwerpse Draakplaats.

Op het eerste gezicht zijn een aantal van de reorganisatiemaatregelen te verdedigen. Zo is het idee dat niet alle bussen tot in het centrum, op de Rooseveldplaats moeten rijden op zich niet verkeerd. Het aantal bussen dat bijvoorbeeld de Turnhoutsebaan moet slikken, ligt veel te hoog. Spijtig genoeg is het nooit de bedoeling geweest de leefbaarheid van de stad of de service voor de reiziger te verbeteren. Het enige dat telde was besparen en dat voelen zowel de reizigers als de werknemers en daarom kwamen ze op straat.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!