Europa, Slovenie, DZMP, Ptuj, Perutnina Ptuj, Film Campus, Pluimvee -

Vrij als een vogel

Vrij als een vogel
dinsdag 27 november 2012 14:02

Het Sloveense stadje Ptuj is sinds 1905 de thuisbasis van pluimveeproducent Perutnina Ptuj. Door de jaren heen is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de grootsten van het land. De groep PP bezit niet alleen heel wat grond in de streek. Ze heeft ook veel nevenbedrijfjes in handen zoals restaurants, een cateringbedrijf dat culturele evenementen sponsort en zelfs de wijnkelder Pullus. PP produceert intussen ook pluimvee en pluimveeproducten in Kroatië, Bosnië, Servië, Roemenië, Oostenrijk en Macedonië.

Maar niet iedereen in Ptuj is blij dat het bedrijf er zo alomtegenwoordig is. En wat als het bedrijf in Slovenië z’n deuren sluit om naar landen te trekken met lagere loonkosten?

DeWeMo realiseerde deze documentaire tijdens ‘Film Campus’, een workshop voor documentairefilms die plaatsvond in Ptuj, Slovenië.

take down
the paywall
steun ons nu!