GAS-boete – ik was ooit zot van A, maar dat is lang geleden

GAS-boete – ik was ooit zot van A, maar dat is lang geleden

maandag 26 november 2012 19:31
Spread the love

U zal denken … het zoveelste bericht over een GAS-boete. Ik kreeg vanavond onder mijn voeten van mijn oudste dochter dat ik voor van alles en nog wat op fora zat en mijn mening zei en dat ik dit zo verticaal klasseer. Ze heeft gelijk!

Mijn jongste dochter krijgt een GAS-boete in 2011 over feiten waarover ze even moet nadenken. Daarvoor is facebook dan wel handig .. even terug in de tijd en je weet waar je was en met wie etc. Ze was dus met vrienden op de Ossenmarkt, gewoon gezellig op een bankje, pintje drinken, lachen, plezier gewoon gezellig. Stéphanie (mijn dochter) moet naar de wc en zet haar blikje bier op de grond naast de bank en begeeft zich naar een café op het plein om een plasje te doen. Ze wordt gevolgd door 2 personen die haar onderweg van de bank naar het café haar id.kaart vragen … ze is natuurlijk even verbaasd en denkt dat het politie is. Ze geeft haar id. kaart, die gasten noteren iets, zij gaat naar de wc en die kerels zijn weg.

Maanden later krijg ik een brief in de bus van de stad Antwerpen … 60 euro vanwege sluikstort. Dus hierboven reeds vermeld .. even denken en dan komt alles terug boven. Ik leg die rekening even opzij en vergeet ze … stom. Ik stuur een verweer maar natuurlijk niet binnen de correcte tijd. Maar ik hoor niks meer dus denk tja zal wel overwaaien. In augustus van dit jaar krijg ik een brief van de stad dat mijn verweer inderdaad te laat was maar dat ze het wel hadden gelezen doch het bevatte geen elementen die een aanpassing van de opgelegde geldboete rechtvaardigen. Ik betaal niet …

Deze week zat er een dwangbevel in mijn bus van het kantoor Bourdeaud’hui en Hemelaer … 224,56 euro binnen de 24 uur te betalen anders beslag op … u weet het wel!

Ik heb dat bedrag dan maar betaald want ik heb geen zin in nog meer deurwaarderskosten. Fijne jongens zijn dat … werken voor parasieten maar ach ze doen ook maar hun werk.

Het wordt hoog tijd dat we met zijn allen op straat gaan komen en massaal om die boetes te bestrijden. De poetsvrouw van mijn werkgever heeft een boete gekregen omdat ze een blikje bier in haar hand had in de Carnotstraat! Want daar hangt nl. zo een bord aan een verkeerslicht met de melding: verboden alcohol te drinken! Waarom daar? En niet op de Lambermontplaats?

Ik vind het niet meer tof in Antwerpen. Alles wordt geviseerd en gecontroleerd, camera’s, controles. Ik was ooit zot van A, maar dat is reeds lang verleden tijd!

take down
the paywall
steun ons nu!