Antwerpen, Lokaal, Israël, Gaza, Antwerpen, Legerband Tzahal, Christenen voor Israël, B'nai B'rith -

Betoging én bommelding tijdens concert muziekband Israëlisch leger in Antwerpen

ANTWERPEN - Christenen voor Israël en B'nai B'rith Antwerpen organiseerden op zondag 18 november een concert met de band van Tzahal, het Israëlische leger. Aangezien het eerdere succes stonden twee concerten geprogrammeerd: één 's middags en één 's avonds. Goed voor tweemaal 400 gasten en een paar politici. Aangekondigde gastsprekers voor de show waren ex-premier Yves Leterme (CD&V) en minister van Werk Monica De Coninck (SP.A).

maandag 19 november 2012 14:55
Spread the love

Wegens ‘andere prioriteiten’ hadden beide politici uiteindelijk afgezegd. Ook in februari 2011 werd bij optredens van de Israëlische legerband in zaal Elckerlyc protestacties gehouden door leden van Intal.

180 demonstranten – vooral afkomstig uit Brussel en Hoboken – protesteerden in de namiddag tegenover het Antwerpse Provinciehuis waar eerste concert plaatsvond.

Het tweede concert ‘s avonds werd stilgelegd na een bommeldding. De oorlogstoestand in Gaza zorgde voor een bijzonder gespannen sfeer. De politie was massaal ter plaatse en hield de betogers op een afstand. Eén man werd administratief aangehouden.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157632040496999/show/
 

take down
the paywall
steun ons nu!