Spanje brandt

Spanje brandt

vrijdag 16 november 2012 10:07
Spread the love

Spanje staat letterlijk en figuurlijk in brand.  Het protest wordt er steeds grimmiger en was op de Europese actiedag van 14 november massaal.  Het volstaat om de collectie videoclips op El Pais te (durven) bekijken om in te zien dat het volk tot de grens gedreven wordt.  De overheid schatte 35.000 demonstranten in Madrid, de vakbonden zeggen 1 miljoen.  Dezelfde overheid spreekt wel van 800.000 manifestanten over heel Spanje.  Zo’n 7 miljoen mensen staakten.

Wat heeft De Morgen daar online over op dat moment?  Enkele foto’s, tenminste alls je ver naar beneden scrolt en een foto over Spanje toevallig in de balk staat.  Geen overzicht, geen duiding, niets.  Een patroon dat ook steevast te zien is bij protest in Griekenland.  Kwestie van ons geen ideeën te geven? 

Ik wist al langer dat onze klassieke media propagandakanalen zijn, maar nu wordt het wel heel erg.  Als ik me afvraag hoe het in Europa nu echt gaat, eindig ik vaak bij Al-Jazeera. Hoe triest is dat?

Wakker worden mensen.  Hoe groot moet de slachtbank zijn voor je ziet dat je er op ligt?

Verwacht ook geen heil van onze politici of de vakbondstop.  Die laatste verontschuldigden zich eindeloos omdat ze “moesten meedoen” met het Europees Vakverbond.  Nationaal agerende vakbonden zullen het nooit halen van de globale 0,01%.

Maar niet getreurd.  De tegenkrachten zijn zich aan het organiseren.  DeWereldMorgen.be is een oase en het bovenstaande mijn verklaring waarom ik hen financieel steun.

¡El pueblo unido, jamás será vencido!

Tijd voor echte democratie.

take down
the paywall
steun ons nu!