Verslag, Nieuws, Politiek, Palestina, Israël, Gaza, Operatie Gegoten Lood -

Protestactie Brussel: geen bloedbad in Gaza!

Wereldwijd worden acties georganiseerd tegen het oplaaiend geweld in de Gazastrook. In Brussel verzamelde een driehonderdtal betogers zich in de loop van de avond van 16 november aan de Beurstrappen. Een fotoverslag.

vrijdag 16 november 2012 19:25
Spread the love

De betogers vrezen dat het escalerend geweld zal uitdraaien op een situatie zoals die van 2008-2009, toen Israël met de militaire operatie Gegoten Lood meer dan 1.500 dodelijke slachtoffers maakte in de Gazastrook. Ze eisen dan ook dat het Israëlische leger meteen stopt met het uitvoeren van luchtaanvallen.

De Belgische regering wordt ook een te lakse houding tegenover het Palestijns-Israëlisch conflict verweten. “In Libië en in Syrië waren ze er snel bij om het geweld te veroordelen. Als het om Gaza gaat, keren ze er hun rug naar toe.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!