Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, MAS, Werelddiabetesdag, International Diabetes Federation -

MAS in het lichtblauw voor Werelddiabetesdag

ANTWERPEN - Op woensdag 14 november kreeg het MAS een lichtblauw tintje. Het museum werd uitgelicht om de aandacht te vestigen op diabetes tijdens de zesde Werelddiabetesdag van de Verenigde Naties.

vrijdag 16 november 2012 11:30
Spread the love

Het MAS was slechts één van de locaties over de hele wereld die werden uitgelicht in het lichtblauw, de kleur van de diabetescirkel (het globale symbool voor diabetes). Verschillende markante gebouwen over de hele wereld namen deel zoals onder andere de Empire State Building in New York en de fonteinen op Trafalgar Square in Londen.

In december 2006 hebben de Verenigde Naties een resolutie over diabetes en de Werelddiabetesdag als officiële VN-dag goedgekeurd. Daarmee is diabetes naast HIV/aids de enige aandoening die een erkende VN-dag heeft.

Deze resolutie vormde de eerste mijlpaal van een ambitieuze campagne van IDF, de ‘International Diabetes Federation‘, om de wereldbevolking bewuster te maken van diabetes en de ernstige complicaties ervan.

In het verleden werden in Antwerpen het stadhuis, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en Den Bell al belicht voor de Werelddiabetesdag.

Meer info: http://www.idf.org/worlddiabetesday/activities/monument-challenge

take down
the paywall
steun ons nu!