De leugen van de trojka gevisualiseerd
Griekenland, Trojka -

De leugen van de trojka gevisualiseerd

donderdag 15 november 2012 11:09
Spread the love

Van tijd tot tijd publiceert de trojka economische groeivooruitzichten voor diverse landen. Zero Hedge bundelde vijf dergelijke voorspellingen voor Griekenland, samen met de reële groei van het BNP van het land. De dramatisch verkeerde voorspellingen werden in een eenvoudige maar veelzeggende grafiek gevisualiseerd.

DeWereldMorgen.be

Ter  herinnering; de trojka omvat de Europese commissie (EC), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ondanks hun vele, allicht hooggeschoolde en goed betaalde medewerkers, konden hun voorspellingen moeilijk meer van de werkelijkheid afwijken. Bemerk ook dat des te harder de Griekse economie krimpt, des te onrealistischer de voorspellingen van de trojka worden.

Bij deze is het nog maar eens bevestigd dat de geloofwaardigheid van de trojka wat betreft hun desastreuze politiek in Zuid-Europa in het bijzonder en Europa meer algemeen, nul is. Deze instellingen trachten ons voor de gek te houden en kunnen niet vertrouwd worden. Hun voorspellingen zijn deel van een bredere campagne om de belangen van de een kleine minderheid in de maatschappij te verdedigen ten koste van de meerderheid.

Kristof Verslype
www.skimminglight.net

take down
the paywall
steun ons nu!