Beste Freilich, ben je zelf zo rechtlijnig?

Beste Freilich, ben je zelf zo rechtlijnig?

woensdag 14 november 2012 10:39
Spread the love

Beste Michael Freilich,

Onlangs zag ik je zowel in Terzake als in de Kruitfabriek. Ik betrapte mezelf erop dat ik langdurig naar je staarde. Dat doe ik wel vaker als ik naar de televisie kijk, maar ik staarde naar jou alsof je een geit met witte sokken was. Er scheelde iets met je, maar ik wist niet goed wat. Het liet me niet los en ik besloot de afleveringen nog eens te bekijken. En toen… schoot het me plots te binnen: je hebt geen gevoel voor humor. Zelfs een droog grapje kon er niet af. Ik denk niet dat het je ambitie is om de beste billenkletsers te verkopen. Wat ben je met humor als je klaar en duidelijk je punt wil maken? Je wil absoluut rechtlijnig zijn.

Tijdens de bewuste uitzendingen pleitte je ervoor een cordon sanitaire rond PVDA+ te vormen. Logisch vond je, Vlaams Belang is extreemrechts, PVDA+ was extreemlinks. En als politici rechtlijnig willen blijven, dan mogen ze niet met PVDA+ praten.

Ik vroeg me af waarom je zo gefixeerd bent op PVDA+? Een tegenvraag kan dan het beste antwoord zijn. Ben jij zelf wel zo rechtlijnig?

Gebruik je PVDA+ niet als een excuus voor je werkelijk doelwit? Hier hoort onheilspellende muziek bij… de islam. Je vindt moslims en hun bondgenoten een gevaar voor de staat Israël. Doe maar opnieuw angstaanjagende muziek, liefst orgels.
PVDA+ heeft sympathie voor de Palestijnse zaak. Jij voor Israël. En het is moeilijk discussiëren met partijen die hun waarheid al kennen. Maar daarom hoef je geen leugens en halve waarheden te verkondigen.
Vind je niet dat je een elitaire visie op religie hebt? Om de zoveel maanden kom je als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn met een straffe uitspraak.

Moslims vind je maar een stelletje ongeregeld als het op ritueel slachten aankomt. Ze verpesten het voor joden die dieren wel op een beschaafde manier de keel oversnijden. Rechtlijnig?

Je pleitte voor een verbod op de hoofddoek, maar niet op het keppeltje. Want een keppeltje hoort bij de pluralistische joods-christelijke waarden.  Eeuwenlange vervolgingen, uitsluiting, pogroms. Joods-christelijke waarden? Rechtlijnig? Ik denk het niet.

Ben je niet bang dat je steeds verder moet gaan om gehoord te worden, totdat je uiteindelijk een karikatuur van jezelf wordt?

Wil je niet liever kritisch en constructief meewerken in plaats van met de wolven mee te huilen. Of speel je een rolletje en wil je de Joodse versie van Abu Imran worden?

Kijk naar je bondgenoot Geert Wilders. In het begin keek men likkebaardend uit naar wat hij te zeggen had. Nu moet hij zijn mond maar open doen en men begint al te geeuwen. Zo heeft alles een vervaldatum, ook religieuze polemiek.

Je kan beter stoppen met rond de pot draaien en de oorzaak van je afkeer voor de PVDA + benoemen. Geef eerst toe dat je een elitaire visie op religie hebt. Dat het niet draait om communisten, marxisten of socialisten. Het draait om veel meer. Het draait om de afkeer voor de islam en al degenen die er tolerant tegenover staan. Je hoeft je geen zorgen te maken om voor je islamofobie uit te komen. Geen haan zal er naar kraaien. Het is toch algemeen geweten dat de islam een hongerig monster is, dat zijn tentakels steeds verder uitspreidt om ongelovigen met een snuifje zout te verslinden?

Vriendelijke groet,

Fikry El Azzouzi
 

take down
the paywall
steun ons nu!