(Tekst: Koen Calliauw   Foto's: Anja Hermans)

De GAS werd Saskia Wuytack te veel. Via Facebook riep ze op om op de wapenstilstanddag van de Eerste Wereldoorlog - en Internationale Vrouwendag - aan de Sint-Pieter- en Pauluskerk van Mechelen present te zijn. Om ‘samen gezellig een broodje te eten’. Een in Mechelen niet ongevaarlijke bezigheid …

Drie weken geleden zaten een paar scholieren tijdens de middagpauze op de trapjes voor een zijdeur van de kerk braaf hun boterhammen te verorberen. Dat blijkt verboden. Ze werden door de politie intimiderend aangepakt wegens ‘overlast’. De 18-jarige tiener Jef Coulommier is urenlang opgesloten in het politiecommissariaat en bedreigd met een GAS-boete van 100 euro voor ‘het achterlaten van zwerfvuil’: wat kruimels en een stukje wortel.


 

Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Mechelen -

Broodje smeren tegen GAS

"Vlaanderen is een soort verkrampt bejaardenhuis geworden. GAS-boetes zijn het einde van de beschaving!" Een uitspraak van de muzikant, tv-presentator, auteur en filosoof Jan Leyers bij Friedl Lesage op Radio 1. Dit naar aanleiding van het protest op 11 november door ruim 100 burgers aan de Sint-Pieterskerk op de Veemarkt in Mechelen.

dinsdag 13 november 2012 15:30
Spread the love

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!