(foto Museu da Vida)
Nieuws, Milieu, Brazilië, Biodiversiteit, IPS -

Brazilië treedt toe tot databank biodiversiteit

RIO DE JANEIRO — Brazilië gaat ook zijn gegevens toevoegen aan het internationale platform dat alle data over de biodiversiteit op aarde verzamelt.

dinsdag 13 november 2012 14:15
Spread the love

Brazilië gaat daartoe deel uitmaken van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF). Dat internationale netwerk, dat in 2001 ontstond, maakt gegevens over biodiversiteit via het internet toegankelijk voor onderzoekers over de hele wereld.

Vandaag leveren 58 landen en 46 organisaties gegevens aan dat netwerk. Het gaat om data over planten, dieren en micro-organismen die geregistreerd zijn in herbaria, musea en zoölogische collecties, en ook om observatiegegevens.

Het netwerk telt nu al 388 miljoen registraties in meer dan 10.000 databanken.

15 procent

De toetreding van Brazilië is belangrijk. Het land bevat 15 procent van alle biodiversiteit op deze planeet. Het aantal registraties dat Brazilië kan bijdragen, loopt op tot 30 miljoen, maar slechts 5 miljoen registraties zijn gedigitaliseerd en onmiddellijk beschikbaar.

“De integratie van gegevens levert fundamentele kennis op voor duurzame ontwikkeling”, zegt Carlos Nobre, verantwoordelijk voor onderzoeksbeleid bij het ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie.

take down
the paywall
steun ons nu!