Antwerpen, Tibet china 'daila lama' militair klooster monnik brand non journalist mensenrecht diplomaat wereldwijdpetitie, Tibetaanse regering in ballingschap, De Vrienden van Tibet -

Tibet brandt !

In alle hevigheid voort tijdens het 18de communistische partijcongres in China! Tijdens de afgelopen 48 uur hebben officieel 6 Tibetanen zichzelf in brand gestoken in het oosten van de Tibetaanse regio. De Vrienden van Tibet en de Tibetaanse gemeenschap van België hielden op zaterdag ,10 november 2012, een serene optocht en een kaarsenwake ter nagedachtenis van de vele Tibetaanse slachtoffers.

zaterdag 10 november 2012 21:40
Spread the love

Honderden actievoerders kwamen op straat en riepen onze politici op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en alle mogelijke initiatieven en acties te ondernemen naar de Chinese Volksrepubliek toe. Want terwijl men op het communistische partijcongres een overdracht van de macht aan een jongere generatie leiders wil opstarten, woedt de onverminderde strijd naar respect, autonomie en terugkeer van de Dalai Lama naar Tibet , door de Tibetaanse bevolking, in alle hevigheid voort. De officiële teller betreffende het aantal zelfverbrandingen uit protest tegen het onmenselijke beleid van China tegenover Tibet, bedraagt momenteel 64 personen, zowel mannen als vrouwen. Enkele sfeerbeelden.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!