Samenleving, Cultuur, Antwerpen, Antwerpen, Urban Art Festival, RIX Music Video Competition -

Urban videotalent krijgt boost in Deurne

ANTWERPEN - Zondag 11 november wordt in cc Deurne Rix bekend gemaakt wie de RIX Music Video Competition gewonnen heeft en met de bijgaande 1.000 euro mag gaan lopen. De twaalf finalisten van deze wedstrijd werden online gepromoot en door het publiek gekozen. Een professionele jury neemt de fakkel nu over.

donderdag 8 november 2012 11:30
Spread the love

De RIX Music Video Competition is een nieuw concept dat kadert in het Urban Art Festival. Het idee achter de wedstrijd is heel simpel. De organisatoren willen de urban video scene in Antwerpen in de schijnwerpers zetten. “Zo willen we jonge videomakers een duwtje in de rug geven”, vertelt Filip Baeyens van cc Deurne.

Swag

Cc Deurne zocht jong talent dat zich bezig houdt met het maken van videoclips binnen de hiphop en r&b muziek. Al heb je nog geen ervaring of ben je toch al een gevestigde naam, alle inzendingen waren welkom. Er kwamen veel reacties op de oproep en de concurrentie was hoog. “Antwerpen heeft talent!”, reageert Baeyens verrukt. Van alle inzendingen werden er twaalf finalisten gekozen. Die zijn online gezet zodat de mensen konden stemmen op hun favoriete kandidaat.

Er is een jury samengesteld van mensen die al jaren in het vak zitten, waaronder Teemong, één van de bekendste videomakers binnen de Nederlandse hiphop- en r&b-wereld. De jury zal kijken naar verschillende aspecten. Originaliteit is belangrijk, maar er zal zeker gekeken worden naar de artistieke visie. Zelfs de plaats van de artiest in het filmpje en de bijhorende boodschap zullen onder de loep genomen worden. Tenslotte wordt het swag-gehalte nauwlettend in de gaten gehouden.

De winnaar mag zondag naar huis met 1.000 euro. Er is bewust gekozen voor een financiële hoofdprijs. “De winnaar kan hiermee nieuw materiaal kopen, maar hij mag ermee doen wat hij wil”, vertelt Baeyens. “Wij willen de scene enkel een boost geven”.

Urban Art Festival

De wedstrijd kadert in de tweede editie van het Urban Art Festival. Tijdens de eerste week van november zullen er in het cc Deurne allerlei evenementen plaatsvinden met betrekking tot Urban Art.

Woensdag en donderdag staan er film en slam poetry op het programma. Vrijdag wordt met een debat de kick-off gegeven van het Urban Dance Festival. Zaterdag wordt teruggegrepen naar de vier elementen van hiphop – DJ, MC, dance en graffiti. Er zijn dansoptredens van Mike Alvarez en Rhythm Naturals. Dit danscollectief staat onder leiding van Samir Bakhat, de artist in residence van het cc Deurne én drijvende kracht van het Urban Art Festival.

Verder worden er allerhande workshops gegeven en jonge, beloftevolle graffiti-artiesten tonen het beste van zichzelf. De muziek wordt verzorgd door verschillende DJs en MCs, waaronder DJ Mauz en DJ Asfalt. De kers op de taart van deze week is dan de RIX Music Video Competition.

© 2012 – StampMedia

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!