Eerste Argentijnse kledingproducent met duurzaamheidscertificaat
Nieuws, Economie, Milieu, Argentinië, Kinderarbeid, Ecolabel, Ombú, Textielsector, Compromiso Social Compartido, Certificering, Productieketen, Nationaal Instituut voor Industriële Technologie (INTI) -

Eerste Argentijnse kledingproducent met duurzaamheidscertificaat

BUENOS AIRES - In Argentinië heeft een kledingproducent voor het eerst een ecosociaal certificaat gekregen. Voorlopig een witte raaf.

dinsdag 6 november 2012 18:50
Spread the love

Het Compromiso Social Compartido, een certificaat dat door de Argentijnse overheid wordt toegekend, heeft als doel de sociale en ecologische omstandigheden waarin producten tot stand komen te verbeteren.

Ombú is het eerste textielbedrijf dat aan de voorwaarden voor dit certificaat voldoet. Maar “andere zitten er niet direct aan te komen”, zegt Javier Armesto van het Nationaal Instituut voor Industriële Technologie (INTI), de instantie die de certificering organiseert.

“We krijgen duizenden aanvragen, maar slechts zeven bedrijven voldeden aan de basisvereisten”, zegt Armesto. “Het meest gecompliceerde voor deze sector is aantonen dat de werknemers in de hele productieketen goed geregistreerd zijn.”

Om in aanmerking te komen voor het certificaat mag er geen sprake zijn van kinderarbeid of gedwongen arbeid, moeten de werknemers geregistreerd zijn en moet er aandacht zijn voor hygiëne, veiligheid en milieu.

Volgens gegevens van het INTI is 70 procent van de werknemers in de Argentijnse textielsector niet geregistreerd, waardoor veel bedrijven niet aanmerking kunnen komen voor het certificaat.

Ombú is de grootste producent van werkkleding in Argentinië. Het bedrijf noemt zichzelf ook een van de grootste denimproducenten ter wereld.
 

take down
the paywall
steun ons nu!