Nieuws, Cultuur, België, Lokaal, Antwerpen, Boekenbeurs -

Officiële opening van de 76ste Boekenbeurs

ANTWERPEN - Dinsdag 30 oktober werd in Antwerp Expo de 76ste editie van de Boekenbeurs officieel geopend. Woensdag opent ze de deuren voor het grote publiek. Dit kan er nog terecht tot 11 november.

woensdag 31 oktober 2012 07:55
Spread the love

In haar openingstoespraak zei Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) dat ze nog meer mensen aan het lezen wil krijgen.
Schauvliege begon haar speech met organisator Boek.be te bedanken voor zijn inspanningen om de Boekenbeurs zo ecologisch mogelijk te laten verlopen.

De organisatie spoort de bezoekers aan om met het openbaar vervoer naar Antwerp Expo te komen, ze investeert in duurzame verlichting en standsopbouw en probeert selectief afval in te zamelen. Voor die eco-inspanningen kreeg Geert Joris, directeur van Boek.be, een certificaat van de minister.

Schauvliege wees er in haar toespraak op dat boeken blijven aanspreken, ondanks de economische crisis. Toch slaagt de boekensector er nog te weinig in om allochtone gezinnen te bereiken. Om de kloof tussen veellezers en niet-lezers te dichten, wil ze de lokale openbare bibliotheken nog meer betrekken in haar beleid voor leesbevordering.

Om het aanbod zo breed en gevarieerd mogelijk te houden, engageert de minister zich ook om de kleine boekhandel te blijven ondersteunen. “We moeten alert zijn voor de uitdagingen”, besloot Schauvliege. “Maar ik ga die graag samen met jullie aan, want boeken zijn te schoon om er niet voor te vechten”.

Meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631892240856/show/

take down
the paywall
steun ons nu!