Nieuws, Economie, Samenleving, België, Ford, Ford Genk -

Met DeWereldMorgen.be naar Ford Genk. Gaat u mee?

Woensdag vorige week kwam de klap. Ford Genk gaat dicht. In totaal 10.000 werknemers - 4200 in de fabriek zelf en vele duizenden bij de toeleveranciers - worden op straat gezet. Een week later trekt DeWereldMorgen.be met uw solidariteitsboodschappen naar de getroffen werknemers.

maandag 29 oktober 2012 16:46
Spread the love

Sinds vorige woensdag houden de vakbonden de toegang tot het bedrijf geblokkeerd. Elke dag komen enkele honderden werknemers naar het piket om steun te zoeken bij elkaar of om te tonen dat ze niet met hen laten sollen. Elke dag zijn er ook solidariteitsbezoeken van bedrijven, scholen of organisaties uit het hele land.

DeWereldMorgen.be verzamelde tot nu toe 325 solidariteitsboodschappen van lezers. We gaan die mooi afdrukken en woensdagvoormiddag afgeven aan de vakbondsdelegaties aan de fabriekspoort. Wil u daar bij zijn? We spreken om 10.45 uur af aan in het station in Genk (trein uit Brussel-Noord om 9.16 uur). Vandaar gaan we samen naar de Henri Fordlaan. Als u mee gaat, graag een seintje aan keltoum@dewereldmorgen.be

Wil u nog een boodschap meegeven? Dat kan op:
https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/10/24/ford-genk-dicht-schrijf-hier-uw-solidariteitsboodschap

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!