Dit is misdadig!
METEA, Ford Genk, ACV-CSC METEA -

Dit is misdadig!

woensdag 24 oktober 2012 09:21
Spread the love

Ford sluit in 2014

De aarde beeft, de grond verschuift onder onze voeten. Al onze aandacht gaat naar de getroffen werknemers en hun gezinnen. Wij zullen er ten allen tijde voor hen zijn en blijven.

Op 19 september bracht “goed nieuws” rust in de onderneming:

De Europese directie had na enkele spannende dagen bevestigd dat de nieuwe Ford Mondeo in Genk geproduceerd zou worden. Eerst moesten de werknemers een periode van tijdelijke werkloosheid zien te overbruggen.

Sinds enkele dagen rommelden alweer allerlei geruchten. De bijzondere Ondernemingsraad heeft inmiddels klaarheid gebracht.

De onderneming gaat een stopt haar activiteiten in 2014, er sneuvelen vele duizenden banen. De gevolgen voor de toeleveranciers zijn niet te overzien.

Dit is niet eerlijk. Het is een bittere pil voor de ganse regio en vooral voor de getroffen werknemers en hun gezinnen.

De vergelijkbaarheid met het Opel-dossier enkele jaren terug is schrijnend:

  • Iedereen heeft inspanningen geleverd om de fabriek overeind te houden. De vakbonden en niet in het minst de werknemers hebben al meerdere keren hun verantwoordelijkheid genomen.
  • Ook Ford gaat niet dicht omdat er een probleem is met de competitiviteit. De assemblage van auto’s in België heeft belangrijke voordelen ten aanzien van de concurrerende buurlanden.
  • Gemotiveerde en goed opgeleide werknemers worden zomaar aan de deur gezet, zonder uitzicht op ander werk.
  • Zowel de Vlaamse als de Federale overheid in dit land gaan/gingen mee op zoek om de onderneming een toekomst te geven.

ACV-CSC METEA heeft de hoop nog niet verloren en zal zich blijven inzetten om de tewerkstelling in Limburg zo maximaal mogelijk te redden.

take down
the paywall
steun ons nu!