Stephen Lennon a.k.a. Tommy Robinson
Nieuws, Europa, Politiek, Racisme, , Verenigd Koninkrijk, Londen, EDL, English Defence League -

Leider English Defence League in gevangenis

LONDEN - De leider van de English Defence League werd afgelopen weekend gearresteerd naar aanleiding van verschillende voorvallen. Hij moet minstens tot januari 2013 in de gevangenis blijven tot het voorkomen van een zaak over een reis naar de VS onder een vals paspoort.

maandag 22 oktober 2012 19:55
Spread the love

Stephen Lennon, de leider van de rascistische English Defence League (EDL), werd maandag 22 oktober voorgeleid bij de Westminster Magistrates’ Court op beschuldiging van “het bezit van valse identiteitspapieren met oneigenlijke intentie”.

De leider van de EDL reisde in september voor een demonstratie naar New York en gebruikte hiervoor een vals paspoort.

Hij werd op zaterdagnamiddag 20 oktober in Londen gearresteerd. Dit gebeurde samen met 52 andere aanhangers die op verschillende plaatsen in de buitenwijken van Londen werden gearresteerd toen de EDL een niet-toegelaten demonstratie voor een Londense moskee wilde houden.

Onder de arrestanten bevond zich ook Kevin Carroll, die kandidaat is voor de EDL voor de positie van Police and Crime Commissioner, een nieuwe functie van toezichthouder over de politie, in Bedfordshire.

Lennon werd eveneens gearresteerd voor een gewelddadige aanval zaterdagvoormiddag op Saiful Islam, een moslim die gekend staat voor het preken van een extreme visie van de islam in Bury Park in Luton.

Lennon, ook gekend onder het pseudoniem Tommy Robinson, moet zeker tot januari 2013 in hechtenis blijven, wanneer zijn zaak omtrent zijn reis naar de VS behandeld wordt door de Southwark Crown Court.

Eerder gebruikte hij al een vals paspoort om te gaan spreken op een geheime bijeenkomst van extreemrechts in het Europees parlement. Voor zijn illegale trip naar New York riskeert Lennon uitgewezen te worden naar de VS.

take down
the paywall
steun ons nu!