Nieuws, Samenleving, Politiek, Lokaal, Antwerpen, Bart de wever, Patrick Janssens, Burgemeesterschap Antwerpen -

Mars op het Antwerpse stadhuis

Een Antwerpenaar riep in een 'verhit moment' op Facebook op tot een mars nu de N-VA'er Bart De Wever burgemeester wordt van zijn stad. Intussen doopte hij het event om tot een 'virtuele rouwmars'. 'Laten we op deze manier vooral ook onze dankbaarheid tonen aan Patrick Janssens.', stelde hij. Een zeventigtal manifestanten kwamen opdagen. Ze trokken zaterdag 20 oktober van Park Spoor Noord door het centrum tot aan het stadhuis.

zondag 21 oktober 2012 18:36
Spread the love

Met deze boodschap liet Zino Moons op de sociale netwerksite Facebook zijn ongenoegen blijken over de overwinning van Bart De Wever als de nieuwe burgemeester van Antwerpen. De initiatiefnemer had naar eigen zeggen dit succes ‘niet verwacht of gehoopt’. ‘Dit begon als een poëtisch protest, een idee op een verhit moment.’

Moons wil vooral zijn dankbaarheid tonen aan aftredend burgemeester Patrick Janssens. ‘En laten we de boodschap uitzenden dat deze stad wél van iedereen is’, voegt hij er nog aan toe. ‘Antwerpen is een thuis en dit voor een grote groep vrijdenkende, progressieve en positieve mensen. Dat dit een stad is van mogelijkheden. En dat het mede dankzij het sociale beleid van Janssens is dat vele van deze mogelijkheden verwezenlijkt zijn kunnen worden.’ Een ludieke mars op het stadhuis was zaterdag het gevolg.
 

take down
the paywall
steun ons nu!