Actie loont: NAVO-spindokter Jamie Shea komt NIET naar het Vrijheidsfestival
NAVO, Intal, Vrijheidsfestival, Jamie shea -

Actie loont: NAVO-spindokter Jamie Shea komt NIET naar het Vrijheidsfestival

donderdag 18 oktober 2012 17:43
Spread the love

Vorige week lanceerde de solidariteitsbeweging intal een open brief aan het Vrijheidsfestival, die werd ondertekend door acht Belgische organisaties en tal van personaliteiten. We keurden daarin de kritiekloze manier af waarop het festival een tribune gaf aan NAVO-propagandist Jamie Shea.

Ons voorstel om die fout recht te zetten – door tegenover Shea een kritische tegenspreker te zetten die in staat is om de interventiepolitiek van de NAVO op de korrel te nemen – viel bij het de verantwoordelijken van het festival in dovemansoren, zo bleek uit hun antwoord op onze open brief.

In een reactie kondigden we daarom aan op ludieke wijze actie te zullen voeren.

We vernemen nu dat Jamie Shea afziet van zijn optreden.

De NAVO-spindokter gaat niet enkel het debat uit de weg. Hij blijkt ook bang te zijn voor de bevolking, wanneer die zich organiseert en te kennen geeft kritische vragen te zullen stellen.

Moet dat verbazen? Shea’s beslissing ligt helemaal in de lijn van het éénrichtingsverkeer dat alle communicatie-operaties van de NAVO kenmerkt, en waarvan Jamie Shea zelf tijdens de Kosovo-oorlog de verpersoonlijking was.

Tegelijk bewijst dit incident dat actie loont. Het feit dat de NAVO verstek laat gaan op 22 oktober beschouwen we als een succes dat op het conto van de ondertekenaars van onze open brief moet worden geschreven. Aan alle ondertekenaars : gefeliciteerd!

www.intal.be

take down
the paywall
steun ons nu!