Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Antwerpen, Dag van Verzet tegen Armoede, Dakant, Armoede in Antwerpen, Armoede en sociale uitsluiting, Onze Rijkdom, Daklozenhulp Antwerpen -

Verzet tegen armoede in Antwerpse kathedraal

Op 16 oktober, de avond voor de Werelddag tegen Armoede, bracht het koor ‘Onze Rijkdom’ met bas-baritonzanger Wilfried Van den Brande een uniek concert in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. Twaalf zangers, één man en elf vrouwen, met ervaring van het leven in armoede, brachten liedjes geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar met een flinke dosis humor zongen ze over eenzaamheid en geluk, en eindjes aan mekaar knopen

woensdag 17 oktober 2012 12:05
Spread the love

Er werd gezongen, gerapt en verteld over vriendschap, de kinderen, moeders die de topkes van de worsten snijden… Het ging over hoe mensen in armoede zijn en in de wereld staan. Wat ze vertelden, raakte diep. Ze schreven hun liedjes zelf, begeleid door zanger en acteur Hans van Cauwenberghe en groep. Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!