Als iemand mij op straat tegenkomt, dan ziet die een Marokkaan
Mechelen, Marokkaanse jongeren, Eenzijdige beeldvorming, Anti-islam, Jeugdhuis ROJM -

Als iemand mij op straat tegenkomt, dan ziet die een Marokkaan

woensdag 17 oktober 2012 22:36
Spread the love

Als iemand mij op straat tegenkomt, dan ziet die een Marokkaan. Gevaarlijk, agressief, zonder diploma, zonder werk. Een profiteur en een terrorist.

Maar zo zie ik mijzelf niet. Zo ben ik niet. Ik ben Zacharias, bijnaam de Kriek, een jongen van 18 jaar, ik woon in Mechelen, ik ben van Marokkaanse origine, en ik ben sociaal. Ik ben geen profiteur en ik ben geen terrorist.

Toen ik hoorde dat er een anti-islam-filmpje op YouTube stond, raakte mij dat. Het deed pijn in mijn hart. Zo’n film is onnodig.

Toen ik hoorde dat er rellen uitbraken als reactie op het filmpje, vond ik dat dom. De makers van dat filmpje lokten het uit en die gasten zijn er weer ingetrapt. Ze hadden het beter genegeerd. Geweld, daar ben ik tegen. Dat is ook onnodig.

De media hebben ons weer negatief voorgesteld. Het waren weer die Marokkanen. Er waren duizenden mensen op straat, zonder problemen. En dan waren er ook onnozele gasten die vlaggen in brand staken (maar ik heb niet gezien dat ze op mensen aan het slaan waren). Die aanstokers van Sharia4Belgium vind ik belachelijk. Ik ben niet zo’n baardman. Ik heb daar niets mee te maken.

Ik wil hier gewoon kunnen leven zonder dat iedereen zomaar denkt dat ik voor problemen ga zorgen. En mensen de hand schudden zoals een moslim doet: van uw hand naar mijn hart. Dat is islam voor mij.

Zacharias

Zacharias, geschreven samen (en naar aanleiding van verschillende gesprekken) met Ashraf, Redouan, Abdellah, Mourad, Jamal, Jaouad, Ali, Emanuel en Hamid, in jeugdhuis ROJM, Mechelen.

(www.rojm.be)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!