Nieuws, Betoging, België, Brussel, EU, Europese Commissie, Friends of Europe, Besparing, Lobby, Troïka, Bezuinigingen, Banket van de rijken, Actie comités europa, Davignon, Dehaene -

Betoging tegen ‘het banket van de rijken’

BRUSSEL - Op 11 oktober kwamen 300 betogers samen aan de Kleine Zavel om er te protesteren tegen een diner van 'Friends Of Europe'. Voor de manifestanten is het onaanvaardbaar dat een kleine groep zakenmensen zoveel invloed heeft op de besparingspolitiek die in heel Europa wordt gevoerd.

vrijdag 12 oktober 2012 15:04
Spread the love

Toen de groep betogers doorhad dat het diner niet in het Egmontpaleis, maar in de Club van Lotharingen aan het Justitiepaleis doorging, zetten zij het protest daar voort. De betoging ging uiteindelijk verder op de Kleine Ring, waar het verkeer verstoord werd tot de politie de manifestanten omsingelde aan de Naamsepoort. Uiteindelijk werden iets meer dan 100 administratieve arrestaties uitgevoerd. De betoging haalde zelfs de Portugese kranten omdat een Portugese volksvertegenwoordiger van de Bloco De Esquerda (Links Blok) zich onder de arrestanten bevond. Deze getuigde van een “ondemocratische actie van de Brusselse politie”. Rond 2 uur werden de laatste betogers vrijgelaten.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!