Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Scholen, Antwerpen, Verkeersveiligheid, Verkeersweek, Scholengemeenschap, Schoolomgeving -

Antwerpen: 700 kinderen op straat in verkeersstoet voor meer veiligheid

ANTWERPEN - Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de scholen in Haringrode op donderdag 11 oktober voor de vierde keer een verkeersweek met een stoet voor verkeersveilige straten in de wijk.

vrijdag 12 oktober 2012 14:55
Spread the love

Van 8 tot en met 11 oktober organiseerden de scholen (de Spiegel, ‘t Alberreke, Bais Chinuch, De Gele Ballon, Yavne, Lycée Français Internationale d’Anvers, de Krokodil en Beth Limud) van Haringrode voor de vierde keer op rij hun verkeersweek. Ze dompelden hun leerlingen een volledige week onder in de wereld van (veilig) verkeer.

Aan de hand van verschillende spellen, een fietsparcours, meestappersstraatjes, de dodehoektraining, … leren kinderen de gevaren kennen en komen ze te weten hoe ze zich correct in het verkeer moeten gedragen.

Een verkeersstoet door de wijk met als eindbestemming het Koning Albertpark vond donderdag 11 oktober plaats. Tijdens deze stoet vroegen de scholen en hun leerlingen aandacht voor verkeersveiligheid en verkeersveilige schoolomgevingen.

Enkele scholen begonnen aan de stoet. Onderweg sloten nog andere scholen zich bij de bonte stoet aan. In totaal namen een 700-tal kinderen deel.

Meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631751484414/show/

take down
the paywall
steun ons nu!