Photo: flickr by Cherrylynx
Nieuws, Wereld -

Drie vierde Amerikanen schrijft extreem weer toe aan klimaat

BRUSSEL — Na een jaar van extreme droogte, bosbranden en hitte is drie vierde van de Amerikanen er nu van overtuigd dat de klimaatverandering het weer in de Verenigde Staten beïnvloedt. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Yale

woensdag 10 oktober 2012 16:34
Spread the love

Van de ondervraagde Amerikanen is 74 procent ervan overtuigd dat de klimaatverandering een invloed uitoefent op het extreme weer in de VS, een stijging met 5 procentpunten tegenover een half jaar geleden.

De respondenten werd gevraagd naar hun mening over verschillende weersfenomenen, zoals de hoge zomertemperaturen, de droogte in het Midwesten en de ongewoon warme winter begin dit jaar. Voor elk van die fenomenen denkt een meerderheid van de respondenten dat de klimaatverandering ze “erger” heeft gemaakt.

Uit de studie blijkt ook dat 61 procent van de Amerikaanse bevolking denkt dat het weer de voorbije jaren er steeds slechter op geworden is, een stijging met 9 procentpunten. Een meerderheid (58 procent) vindt dat hittegolven vaker voorkomen in hun regio.

take down
the paywall
steun ons nu!