Mitt Romney
Midden-oosten, Nieuws, Politiek, VS, President Barack Obama, Mitt Romney, Buitenlandbeleid -

“Romney kopieert buitenlandbeleid Obama”

WASHINGTON — Mitt Romney probeert zich fel af te zetten tegen het buitenlandbeleid van president Barack Obama, maar experts hoorden in zijn campagnetoespraak weinig verschil met de huidige koers.

dinsdag 9 oktober 2012 14:30
Spread the love

Romney nam maandag in een campagnetoespraak het buitenlandbeleid van Obama op de korrel.

“Of het nu over Syrië, Afghanistan of de sancties tegen Iran gaat, de toespraak is eigenlijk een beschrijving van het huidige Amerikaanse beleid. Je vraagt je af waarin het beleid van Romney zou verschillen”, zegt Paul Pillar, gewezen Midden-Oosten-analist bij de CIA en nu verbonden aan de Universiteit van Georgetown.

Pillar heeft vooral kritiek op Romney’s uitlating dat het gevaar op een conflict in het Midden-Oosten vandaag groter is dan in 2009. “Obama maakte een eind aan de Amerikaanse betrokkenheid bij de enige oorlog in het Midden-Oosten waar de VS rechtstreeks aan deelnamen. Bovendien komt de grootste oorlogsdreiging van de Israëlische premier Netanyahu, met wie Romney de banden wil aanhalen.”

“In een toespraak waarin Romney meer naar het centrum wil opschuiven, neemt hij standpunten in die identiek lijken aan die van Obama”, vindt ook Charles Kupchan, een expert van de Council on Foreign Relations die lesgeeft aan de Universiteit van Georgetown.

Peilingen

Romney deed de uitspraken in de militaire school in Virginia. In zijn speech voor de kadetten verweet hij Obama “een passieve houding” in het Amerikaanse buitenlandbeleid. Hij vindt het tijd om het roer om te gooien, vooral in het Midden-Oosten.

De aanval van Romney komt op een cruciaal moment in de verkiezingscampagne. Terwijl hij ver achter lag op Obama in de peilingen eind september, heeft Romney zijn kansen opnieuw vergroot tijdens het rechtstreekse debat met een verrassend makke Obama vorige week.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!