Sharia4Belgium stopt ermee

maandag 8 oktober 2012 15:49
Spread the love

Sharia4belgium, de radicale moslimorganisatie die België wou omvormen tot een islamitische staat, is opgehouden te bestaan.

Dat staat sinds zondag 7 oktober te lezen op hun website. Reden voor het ontbinden van de organisatie is dat de inhoudelijke boodschap van Sharia4belgium naar de achtergrond was verdwenen, en de focus in plaats daarvan steeds meer kwam te liggen op individuele leden van de organisatie.

Een andere reden voor het opdoeken van de website is dat de organisatie zich wil “ontdoen van de naam sharia4belgium om samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen”. Dat de organisatie in de toekomst onder een andere naam zou doorgaan, wordt dus niet uitgesloten.

Sharia4belgium werd ruim 2,5 jaar geleden opgericht door Antwerpse moslims. Twee van haar leden zitten momenteel vast in de gevangenis. Woordvoerder Fouad Belkacem alias Abu Imran, het bekendste gezicht van de organisatie, zit al sinds juni in de cel voor het aanzetten tot haat en geweld jegens niet-moslims.

De federale regering werkte aan plannen om Sharia4belgium te verbieden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!