Lokaal, Antwerpen -

Zesde editie van ‘Congo in Vlaanderen’ in Antwerpen

Door bedreigingen van voorstanders van het huidige regime van Kabila kon deze jaarlijkse klassieker dit jaar om veiligheidsredenen niet doorgaan op 30 juni. Maar de Congolese Gemeenschap van Antwerpen gaf niet op en organiseerde haar zesde editie van Congo in Vlaanderen dan maar op de eerste zaterdag van oktober.

zondag 7 oktober 2012 18:54
Spread the love

‘Namna Concept’ werd opgericht in 2005. Doel van deze vereniging is het publiek te sensibiliseren rond de ontwikkeling van DR Congo en van Afrika.

Congo in Vlaanderen is het enige openluchtevenement in Europa dat jaarlijks de onafhankelijkheid van Congo herdenkt. De zesde editie van dit sfeervolle evenement vond zaterdag plaats op het Sint-Jansplein in de wijk Antwerpen Noord.

Op het programma: livemuziek, art-expo, infostands van verschillende ontwikkelings- en mensenrechtenorganisaties, sportdemonstraties en Afrikaanse gerechten.

Meer foto’s via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631713215763/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!