Reportage, Nieuws, Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Stripmuur, Brecht Evens, Art mural -

Antwerpen: De 9de stripmuur is er één van Brecht Evens

De negende stripmuur van de Antwerpse stripmurenroute: een murenhoog canvas groeit in de stad en doet honderden figuren, personages en dieren uit het brein van tekenaar Brecht Evens tot leven komen.

dinsdag 2 oktober 2012 12:08
Spread the love

Een wervelende kleurrijke stoet van Murga L’Amour Gaga zorgde ervoor dat op zaterdag 29 september de onthulling van de stripmuur heel feestelijk verliep.
De stad zal nooit meer dezelfde zijn: Brecht Evens heeft er nu zijn handtekening onder gezet.

Brecht Evens, een jonge Hasseltse tekenaar die internationaal hoge ogen gooit, ontwerpt de grootste Antwerpse stripmuur.
Mekanik Strip en Johan Bijttebier werken reeds jaren aan een originele vorm van stadsverfraaïng en zetten Vlaamse strip-auteurs in de spotlight met hun huizenhoge tekeningen op groezelige muren.
Het parcours telt nu 9 prachtige stripmuren van oa. Merho, Jan Bosschaert, Willy Vandersteen, Ilah, Jan Vanderveken, Dick Matena, Jef Nijs en Philip Paquet.
Het werk van Brecht Evens is grafisch grensverleggend. Hij stapt weg van de traditionele indeling van de strip en kleurt buiten de lijntjes; zijn fantasie is eindeloos. Zijn verhalen zijn wervelende, kleurrijke stripfeesten. Brechts carrière is de laatste vier  jaar in een enorme stroomversnelling gekomen. Hij won in 2011 de Willy Vandersteenprijs en werd de eerste Vlaming die een prijs in de wacht sleepte op het Internationaal stripfestival van Angoulème (Fr).
De stripmuren in Antwerpen worden aangebracht door de Brusselse firma Art Mural, onder leiding van David Vandegeerde.
Art Mural werkte eerder ook de 54 Brusselse stripmuren uit. 
Te bewonderen: aan Oever nr 15, 2000 Antwerpen (tussen Hoog- en Kloosterstraat) 

Meer foto’s via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631670458736/show/

take down
the paywall
steun ons nu!