Waarom repressie in Bahrein niet zo erg is als in Syrië
Bahrein -

Waarom repressie in Bahrein niet zo erg is als in Syrië

maandag 1 oktober 2012 20:51
Spread the love

Stop de persen, herschik de frontpagina, nieuw hoofditem voor het avondnieuws!

Repressie in Iran. Dokters die betogers hadden verpleegd worden in beroep opnieuw veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor ‘staatsvijandige’ activiteiten. 

OEPS. Sorry collega’s, even mis gelezen. het was in Bahrein, niet in Iran, niet in Syrië … nog een plaatsje over op pagina zeven?

De feiten: Het oppergerecht van Bahrein heeft op 1 oktober in beroep de straffen bevestigd van een aantal chirurgen, die gewonden van betogingen hadden geopereerd ‘wegens medewerking met staatsvijandige elementen’.

Heel vergezingsgezind is het regime in Bahrein wel. Toen de rechtbank in eerste aanleg de doodstraf had geëist, is de VS tussenbeide gekomen of dat niet wat kalmeraan kon. 

Bahrein is immers een bondgenoot van het vrije westen in de strijd voor democratie. Daar krijgen die voorvechters in de strijd tegen het terrorisme een enorme zeemachtsbasis voor ter beschikking. Dan kijk je al wel eens iets door de vingers.

De boodschap is duidelijk

Zie dat je aan onze kant staat, dan kijken we wel even de andere kant op. We leveren dan zelfs wapens om opstanden deskundig in de kiem te smoren. Je ziet van hier dat we dan gaan wapens sturen aan die vervelende opstandelingen. Daar hoef je niet bang voor te zijn, dat doen we alleen met stoute landen die ons tegen de haren in strijken …

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!